Steun ons en help Nederland vooruit

“60 jaar geleden ben ik geboren in het mooie Zeeland, namelijk in Heinkenszand. Ik was daar vanaf jonge leeftijd betrokken bij de plaatselijke voetbalvereniging. Jaren later verhuisde ik samen met mijn vrouw naar het nog veel mooiere Heerjansdam. Mijn vrouw is veel te jong overleden, maar ik ben altijd in Heerjansdam gebleven. Ook hier werd ik, dankzij Jan Rijke, actief bij de voetbal. Het seizoen erop ben ik gelijk als jeugdleider aan de slag gegaan, en nog steeds doe ik vrijwilligerswerk bij de voetbal. Zo sta ik nog 1 keer per maand achter de bar en ben ik omroeper bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Bij de voetbal kwam ik ook de familie de Valk tegen. Beb Valk vroeg me samen met haar, Gert Vis en Jeroen Groeneveld de stichting jeugdopvang op te zetten. De jeugd had na de brand bij de voetbal geen eigen plek meer, en kon nergens terecht. Daarom zaten op zaterdagavond veel jongeren bij mij thuis op de bank. In de Hummel kon de jeugd uiteindelijk tijdelijk terecht, maar gelukkig kreeg de jeugd dankzij de lobby en inzet van D66 Heerjansdam een eigen honk. Zo ben ik in contact gekomen met D66.
In 1996 is me gevraagd afdelingsvoorzitter te worden voor D66 Heerjansdam. Dit heb ik met veel plezier gedaan, totdat ik in 1998 plots als raadslid gekozen werd. In een voor D66 landelijk erg slechte tijd, waren we opeens de grootste partij van Heerjansdam. We konden zelfs een wethouder leveren. Jammer genoeg heeft Arie Willemstein deze rol veel te kort kunnen vervullen. In die korte tijd heeft Arie het wel voor elkaar gekregen dat in het buitengebied geen kassen zijn gebouwd, maar prachtige woningen. Na de annexatie van Heerjansdam, ben ik in 2008 gevraagd als burgerraadslid voor D66 Zwijndrecht. Dit was een enorm leerzame tijd. Voor de verkiezingen van 2010 is me gevraagd lijsttrekker te worden, en na een mooie campagne tijd wisten we maar liefst 3 zetels in de raad te behalen. Ook in 2014 was ik lijsttrekker en ook in deze tijd was D66 Zwijndrecht succesvol. Met wederom 3 zetels (en slechts een kleine 40 stemmen te kort voor een 4e zetel), kwamen we weer in de raad. Deze periode leverden we een wethouder waar ik ontzettend blij mee ben, namelijk Jolanda de Witte.
Dit jaar hebben we een schitterende lijst, met goede en enthousiaste kandidaten. D66 Zwijndrecht is klaar om de uitdaging weer aan te gaan en wederom de collegeverantwoordelijkheid op zich te nemen. Met elkaar zetten we ons weer keihard in voor een Zwijndrecht waar onze al onze inwoners prettig kunnen wonen, waar voldoende sport/cultuur/recreatie mogelijkheden zijn, waar mensen goed kunnen ondernemen en werken, waar we omkijken naar milieu en duurzaamheid belangrijk vinden, waar door slimme beslissingen de schuldenpositie van de gemeente en de OZB daalt.

En die 4e zetel, daar gaan we voor!

Groeten,
Wim van der Does”

Meer van Wim van der Does (1957-2019)