Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 juli 2019

Ronald de Meij door gemeenteraad unaniem gekozen tot wethouder

9 Juli 2019 was het zover, als opvolger van Jolanda de Witte die per 1 juli benoemd werd tot burgemeester van Albrandswaard, is D66’er Ronald de Meij door de gemeenteraad unaniem gekozen als nieuwe wethouder jeugd, gezondheid, sport en onderwijs.

Na een zorgvuldige selectieprocedure door de D66 wethouderscommissie en voordracht van de fractie, is de keuze gevallen op Heerjansdammer Ronald de Meij.

Een brede ervaring op diverse sociale gebieden en uitstekende staat van dienst gaf de doorslag tot de voordracht.

Burgemeester Hein van der Loo heeft de benoeming van Ronald de Meij beëdigd.

Na de beëdiging gaf Ronald aan er heel veel zin in te hebben en de basis waaraan Jolanda de Witte jarenlang zorgvuldig heeft gewerkt verder uit te bouwen.

Ronald de Meij: “Samen met de raad en het college en in nauwe samenwerking met inwoners en organisaties wil ik als wethouder werken aan een krachtig Zwijndrecht. Ik zal al mijn kennis en ervaring inzetten om het onderwijs, de sport, cultuur en het sociaal domein in Zwijndrecht verder te ontwikkelen. Deze essentiële voorzieningen staan aan de basis van de kwaliteit van de Zwijndrechtse samenleving. Een mooie uitdaging waar ik veel zin in heb.”

D66 Zwijndrecht is blij met deze benoeming en dankt de gemeenteraad voor het door hen gestelde vertrouwen in de selectieprocedure en vooral in de kwaliteiten van Ronald de Meij.

Wij wensen Ronald veel wijsheid en toewijding toe.

Bestuur en fractie afdeling D66 Zwijndrecht.