Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 september 2018

Praat met de raad: Wim van der Does

Raadslid vanuit de basis

Ik had nooit kunnen vermoeden dat een potje voetbal te Heinkenszand in 1974 er toe zouĀ leiden dat ik jeugdtrainer, bestuurslid en elftalleider bij een voetbalvereniging zou worden. We gingen zelf voetballen en zagen pupillen waar geen leider voor was, dus deden wij dat die avond. Dat ben ik blijven doen tot mijn vertrek uit Zeeland naar Heerjansdam in 1987. Ook daar heb ik me snel aangesloten bij de voetbal en werd ik elftalleider van de jeugd, later het 2e en 1e elftal. Daar kom je natuurlijk Kees en Beb de Valk tegen. Beb vroeg me mede-oprichter van de Stichting Jeugdopvang te worden. We wilden een jeugdhonk. Daardoor leerde ik Arie Willemstein kennen. En in gesprekken met Arie Willemstein werd ik gevraagd bij D66 als voorzitter te komen. Plots zat ik in de gemeenteraad.

Wat ben ik blij dat de vakantie voorbij is! Politiek en voetbal zijn weer begonnen, en het Wattan Festival voor de jeugd komt eraan. En dankzij ons nieuwe verharde evenemententerrein kan ik daar een frisje of een biertje voor de bezoekers tappen zonder dat mijn schoenen vol blubber staan.
Kortom een nieuw seizoen en ik heb er zin in!

wdoes@zwijndrecht.nl
www.raadzwijndrecht.nl