Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 februari 2018

Verkiezingsprogramma D66 Zwijndrecht/Heerjansdam

Met veel plezier presenteert D66 het verkiezingsprogramma 2018 – 2022 voor Zwijndrecht en Heerjansdam, waarin we onze plannen en ideeën voor de komende vier jaar toelichten.

Klik de link aan voor het gehele verkiezingsprogramma: Verkiezingsprogramma 2018-2022 D66 ZDT

De afgelopen vier jaar heeft D66 met onze drie raadsleden en onze wethouder veel bereikt. Zo kent Zwijndrecht door onze inzet het Wattanfestival, is er een meldpunt voor inwoners die vastlopen in de zorg en wordt de OZB in 2018 niet verhoogd. Dat hebben we alleen kunnen bereiken met de steun van de mensen die in Zwijndrecht wonen en/of werken.

Onze raadsleden, wethouder en bestuur zijn actief, zichtbaar en benaderbaar. Zo hebben zij deelgenomen aan de uitdaging om afval te besparen, alcohol gebruik te verminderen en hebben zij zich ingezet voor de voedselbank en als vrijwilliger bij evenementen. Regelmatig gaan zij in gesprek met inwoners bij wijkplatforms, de dorpsraad of gewoon op straat. Onze fractievergaderingen zijn openbaar. Iedereen is welkom om problemen met raadsleden, wethouder en/of bestuur van D66 te bespreken. De komende jarenwillen we dit graag op dezelfde manier met jullie steun voortzetten.

Wij hebben vertrouwen in de toekomst. Wij kiezen voor een gemeente waarin we samen het goede behouden en verbeteren wat nodig is. Een Zwijndrecht waarin we de moeite nemen om elkaar te begrijpen en waar iedereen de vrijheid heeft en voelt om te zijn wie hij of zij wil zijn. Een Zwijndrecht waarin inwoners elkaar en de gemeente vertrouwen en waar we inwoners een stem geven. Waar er gelijke kansen zijn, zodat iedereen zich maximaal kan ontplooien. Een gemeente waarin we hard werken aan het milieu en duurzaamheid, zodat onze kinderen er ook van kunnen genieten. Iedereen heeft zicht op een mooie toekomst. En we ondersteunen vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid de mensen, die het op eigen kracht niet kunnen redden.

De afgelopen jaren hebben we ons daarvoor ingezet. We zullen onze ingezette koers doorzetten om Zwijndrecht duurzamer, socialer en beter te maken. Daarbij sluiten we aan bij de vijf richtingwijzers van D66:

  • Vertrouw op de eigen kracht van mensen en ondersteun de menselijke creativiteit;
  • Denk en handel internationaal en sluit niemand uit;
  • Beloon prestatie en deel de welvaart;
  • Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving vanuit respect en mededogen;
  • Koester de grondrechten en gedeelde waarden, met name vrijheid en gelijkwaardigheid.

Samen staan we sterker. Samen krijgen we het voor elkaar.

Wim van der Does
Raadslid D66 Zwijndrecht en Heerjansdam